LUKIJALLE VINKKI

TUTUSTU MYÖS BLOGIARKISTOON,SIELLÄ JUTTUJA VUOSIEN VARRELTA.KUVIA KLIKKAAMALLA NÄET KUVAT SUUREMPANA.TOIVOTTAVASTI SAAT IDEOITA MYÖS ITSELLESI JA MINULLEKKIN VOIT KOMMENTOIDA JA JAKAA OMIA IDEOITASI.NAUTINNOLLISIA HETKIÄ BLOGINI PARISSA.KIVA KUN OLET LUKIJANI.

perjantai 15. heinäkuuta 2016

HEINÄKUU, KESÄN VÄRIKKÄIN KUUKAUSI.....!!!

Heippa kaikki  lukijat ja ystävät!

Kerronpa ihan ekaksi omat kuulumiset,sillä edellisestä kirjoituksesta onkin kulunut jo viikko.Maanantaina sain vihdoikin kipsin pois kädestä..hieno homma.Ei kyllä tää elämä ihan kauheasti vielä helpottunut!!!Käsi on suora ja kankea kuin rautakanki ja pelkkää luuta ja ruttusta nahkaa.Kipeä on ollut tosi kovasti ja mitään sillä ei voi tehdä kun ei ranne taivu eikä sormet juurikaan liiku.Lääkäri sanoi,että ainakin kaksi viikkoa menee ennen kuin alkaa vähän olla normaali??Voi hyvänen aika sentään että nyppii tosi kovaa,mutta jokainen päivä on parempi ja onhan tässä kesää jäljellä.
 En ole paljoa perennapenkeissä viihtynyt,kun ei voi mitään siellä tehdäkkään.Tänä aamuna otin kameran mukaan ja otin vähän kuvia kun ei onneksi edes satanut.Kuvissakin näkyy joissakin,että on päässy vähän rikkaruohot kasvamaan.
HARMAAMALVIKKI ALOITTI KUKINNAN,MUTTÄ TÄSSÄ VÄHÄN AHDASTA KUN KIINANKÄRHÖ VÄKISIN KIETOUTUU YMPÄRILLE.


NÄYTTÄVÄN NÄKÖISIÄ PERENNOITA JA METRIN KORKEITA.AINOA HUONO PUOLI ON KUN KUKAT KESTÄVÄT VAIN HETKEN,TOKI KOKO AJAN TULEE UUSIA.TOSI VAATIMATON PAIKAN SUHTEEN JA NÄMÄKIN OLEN JOSKUS KASVATTANUT SIEMENISTÄ,JOTKA KERÄSIN TIEN VARRESTA.

YRITIN TAAS OTTAA KUVAA NÄISTÄ IHANNISTA OKSANEILIKOISTA,KUN OVAT AVANNEET JO USEAMMAN KUKAN.LUONNOSSA KAUNIITA JA NAPAKASTI PYSYY KUKKAVANAT PYSTYSSÄ.

GLADIOLUKSET JO AIKAS ISOJA JA NÄITÄ ON MINULLA PALJON MAASSA JA RUUKUISSA.KELT.TARHA-ALPI KUKKII HYVIN MÄNTYJEN ALLA ,VAIKKA ETELÄ-RINNE ON KUIVA PAIKKA

ERIVÄRISIÄ MAKSARUOHOJA ALKAA KUKKIMAAN.RINNE TÄYNNÄ NÄITÄ JA SOPIVASTI SEKAISIN...EI VÄRIRYHMITTELYÄ,LUONNONMUKAISTA NIIKUIN TÄMÄ RINNE ON MUUTENKIN.

KOMEAT MÄTTÄÄT JA NUPPUJA PALJON KOMEASSA  MAKSARUOHOSSA.ETUALALLA HAJANAISESTI SYYSLEIMUN TAIMIA??EMOKASVI PALELTUI VIIME TALVENA,MUTTA ILMEISESTI SIEMENTÄNYT ITSE UUDET TAIMET...HYVÄ JUTTU.TÄSSÄ KASVOI ENNEN LÄHETYSSAARNAAJAN KUKKIA JA LILJOJA,MUTTA TALVI VEI KAIKKI!!

PENSASHANHIKKI KUKKII YLEENSÄ MYÖHÄÄN ,MUTTA TÄSSÄ JO KUKASSA.

EN MUISTA KOSKA VIIMEKSI ON PALAVARAKKAUS KUKKINUT NÄIN VALTAVIA KUKKIA JA KAUAN SEKÄ METRIN KORKUISISSA VARSISSA.

YKSINÄINEN VIIME VUOTINEN HARJANEILIKKA KUKKII ALPPIKÄRHÖN TAIMEN VIERESSÄ.ENSI KESÄNÄ TAAS ODOTETTAVISSÄ H.NEILIKOITA KUN PIKKUTAIMET HYVÄSSÄ KASVUVAUHDISSA.

TÄMÄ LILJA ON NIITÄ HARVOJA JOTKA SELVISI JA KUKINTO KYLLÄ AIKAS SURKEA,KUN VERTAA VIIME VUOTEEN.VIERESSÄ MONTA SAMAN LAJIN LILJAA,JOISSA EI YHTÄÄN KUKKAA.

NÄMÄKIN LILJAT TOSI ONNETTOMIA,MOLEMMISSA VARSISSA YKSI KUKKA JA KORKEUTTA VAJAA 30CM...PULA-AJAN LILJA??

VÄRIMINTTU ON SITKEÄ JA USKOLLINEN KUKKIJA JOKA VUOSI...


TÄSSÄ ON TALVELLA ALESTA OSTETUT JALOPELARGONIAT.KÄRSII KYLLÄ KOVASTI LIIASTA KOSTEUDESTA,

NÄIN ON VÄRI VAIHTUNUT JALOHORTENSSIASSA,SAIN TÄMÄN LAHJAKSI JA OLI SILLOIN IHAN SININEN...HIEMAN TÄMÄKIN KÄRSII KOSTEUDESTA,LEIKKAAN AINA NÄITÄ HORTENSSIOITA KUN KUKKA KUIHTUU ,ALKAA LEIKKAUKSEN JÄLKEEN TEKEEN UUTTA KUKINTOA.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti