LUKIJALLE VINKKI

TUTUSTU MYÖS BLOGIARKISTOON,SIELLÄ JUTTUJA VUOSIEN VARRELTA.KUVIA KLIKKAAMALLA NÄET KUVAT SUUREMPANA.TOIVOTTAVASTI SAAT IDEOITA MYÖS ITSELLESI JA MINULLEKKIN VOIT KOMMENTOIDA JA JAKAA OMIA IDEOITASI.NAUTINNOLLISIA HETKIÄ BLOGINI PARISSA.KIVA KUN OLET LUKIJANI.

sunnuntai 22. toukokuuta 2016

TÄHTILUKINLILJA JÄLLEEN KUKASSA......

Otin tänään kuvan tästä upeasta ja vanhasta kukasta joka kasvaa työpaikallani.Olen hoitanut tätä jo monia vuosia saman lailla ja taas palkitsi komealla kukkavanalla.
LÄHIKUVAA KUKINNOSTA,ERIKOISEN NÄKÖINEN JA IHANA TUOKSU


KAUNIS JA TERVEET LEHDET JA KOMIA PITKÄ KUKKAVANA.

KASVAA ALTAKASTELURUUKUSSA LÄPI VUODEN JA ITÄ-IKKUNALLA.TALVELLA KASTELEN TOSI NIUKASTI,VASTA KUN LEHDET ROIKKUU.KEVÄÄLLÄ ALOITAN LANNOITUKSEN JA ODOTAN IHMETTÄ TAPAHTUVAKSI.KUVASTA NÄKYY ETTÄ TÄSSÄ KASVAA 4 ISOA SIPULIA JA PARI POIKASTA.

5 kommenttia:

 1. Siis tämäkö on sisäkukka ? Ostin 2mukulaa ja aattelin laittaa ulos mut esikasvattaa sisällä ! Voiko laittaa kesäksi ulos?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei. Kyllä tämän voi pitää kesän ulkona,mutta anna kasvaa sisällä ensin ,jotta kerkiää sitten ulkona kukkimaan.Toki voi sipulit syksyllä antaa kuivua,siis lehtien ja pitää viileässä talvi ja keväällä taas alkaa kasvattamaan uudestaan.Tämä minun lukinlilja on ollut tosiaan läpi vuoden vihreänä ja joka kesä kukkii.Toivotan onneAa lukinliljan kasvatukseen ,on kaunis ja tuoksu ihana.Terkuin Maikku

   Poista
 2. Hei Maikku! Olen useasti ihaillut kuviasi tähtilukinliljasta ja sittemmin myös yrittänyt löytää kyseistä kasvia kaupasta, mutta turhaan. Tiedätkö sinä, mistä tähtilukinliljan voisi saada? Siemenkaupasta viime keväänä tilaamani sipulit eivät olleet tähtilukinliljaa, vaikka niitä sillä nimellä myytiin. Mistä tähtilukinlilja lienee sinun työpaikallesi tullut? Terveisin, Leena

  VastaaPoista
 3. Hei.
  Viime keväänä oli ainakin lidlin sipulitarjouksissa lukinliljoja. Yleensä tulee myyntiin huhtikuussa,kannattaa tarkkailla tarjouksia siihen aikaan.
  Töissä olevat on jo ainakin 15 vuotta vanhoja ,joten ehkä tämä vanha lajike ei enää myynnissä.Ostettu aikanaan hortuksesta.Toivottavasti löydät.Kevään odotusta sinulle.

  VastaaPoista