LUKIJALLE VINKKI

TUTUSTU MYÖS BLOGIARKISTOON,SIELLÄ JUTTUJA VUOSIEN VARRELTA.KUVIA KLIKKAAMALLA NÄET KUVAT SUUREMPANA.TOIVOTTAVASTI SAAT IDEOITA MYÖS ITSELLESI JA MINULLEKKIN VOIT KOMMENTOIDA JA JAKAA OMIA IDEOITASI.NAUTINNOLLISIA HETKIÄ BLOGINI PARISSA.KIVA KUN OLET LUKIJANI.

maanantai 23. toukokuuta 2016

PERENNAPENKIT KOKENEET KOVIA TALVEN JÄLJILTÄ...!!!

Heippa kaikille lukijoille ja kavereille!

Kyllä nyt on uskottava,että viime talven kovat pakkaset on tehneet selvää jälkeä osalle perennapenkkejä ja pensasruusuja..voi että kun harmittaa!!

Ensin hyvät uutiset:
 Tein huomion,että lähes kaikki aikaisin kukkivat perennat on selvinneet tosi hyvin talvesta ja voivat oikeastaan erinomaisesti.Mainittakoon esim:kevätkaihonkukka,pienisärkynytsydän,jalopähkämö,kurjenmiekat ja kesäkullero,myös maksaruohot voi tosi hyvin minulla ainakin ja myös akilleat kasvaa komeina pehkoina.
 Huonosti kävi sensijaan esim:osalle syysleimuja,lähetyssaarnajankukka,puolet liljoista hukkunut,lähes kokonaan tulikellukka,patjarikko osittain,kaikki ryhmäruusut,ja eniten harmittaa mustialanruusut joita olen vuosia kasvattanut ja muutamasta sain jo komeat runkoruusut.Pohjantähti köynnösruusu paleltui ja kartanonruusu lähes kokonaan.Samoin kaikki kevätesikot oli mennyt ja tulppaanit kasvatti vain lehdet,muutamaa poikkeusta lukuunottamatta.
 Nyt vaan täytyy miettiä uusiksi perennat,mitkä selviää nykyajan talvista,jotka on märkiä ja lunta tulee satunnaisesti.
TÄSSÄ VÄHÄN KASVAMASSA IHANIA TUOKSUHERNEITÄ,KAHTA ERI LAJIKETTA.OVAT HYVIÄ KIMPPUIHIN LOPPUKESÄLLÄ


NÄMÄ JUHANNUSRUUSUT VOI HYVIN JA ON PALJON JO NUPPUJA NÄKYVISSÄ.TOISIN KÄVI UUDELLA ALUEELLA,JOSSA OLI MYÖS NÄITÄ....AMADEUS KAIVOI JUURILLE LUITA JA NE MELKEIN MENETETTY!!

HEISIANGERVOT TÄSSÄ TOSI KOMEASSA KASVUSSA JA KUKKIA TULEE PALJON..

TÄMÄ KUVA PALELTUNEISTA MUSTIALANRUUSUISTA JOTKA OLIN KASVATTANUT RUNKORUUSUIKSI...HARMITTAA,MYÖS HANSARUUSUT ON PALELTUNEET TAKANA

TÄSSÄ HUONE-ESIKKO JO KUKKII KOMEASTI,HIEMAN LEHDET REUNOISTA KUIVAHTANEET.TAKANA PITÄISI TULLA ERILAISIA KUUNLILJOJA,MUTTA VÄHÄN VASTA NÄKYVISSÄ.TOIVOTTAVASTI TULEVAT VIELÄ SIELTÄ?

TÄMÄ RINNE ON SELVINNYT AIKAS HYVIN TALVESTA,IHANA SEKAMELSKA,JA IHAN TARKOITUKSELLA.TÄTÄ OLEN UUDISTAMASSA PIKKUHILJAA.KUIVA ETELÄRINNE JA ISOT VUORIMÄNNYT VARJOSTAA MUKAVASTI.

TÄMÄ ALPPIKÄRHÖ EI TALVEA PELÄSTYNYT,KASVAA VOIMAKKAASTI JA KUKINTA ALKAA IHAN JUST.HYVÄ JA KESTÄVÄ LAJIKE.KIPUAA KOVAA MÄNNYN OKSIA PITKIN.

TÄSSÄ RINTEESSÄ ON KATO KÄYNYT,TÄYTYY HOMMATA UUSIA PPERENNOITA.OSA KYLLÄ VASTA ALOITTAA KASVUNSA.TULPPAANIT VAIN JÄIVÄT LEHTIEN TASOLLE JA KAKSI RUNKORUUSUA PALELTUNEET SAMOIN KÖYNNÖSKUUSAMA.

LOISTOKURJENPOLVI VASEMMALLA KOMEASSA KASVUSSA ,SAMOIN KOMEAT MAKSARUOHOT.TAKANA NÄKYY KUOLLEITA RUUSUJA.

NÄIN KOMEASTI KUKKII JO PIENISÄRKYNYTSYDÄN.IHANA JA HELPPO PERENNA 

VARJOLILJAT JA UKONKELLOT VOI TOSI HYVIN JA KUKKIVAT ALKUKESÄSTÄ.TAKANA SIPERIAKURJENMIEKKOJA,KESTÄVIÄ VANHOJA KANTOJA.

VASEMMALLA ITSEKASVATETTUJA VANHOJA PUNAPÄIVÄNKAKKAROITA,ALPPIPIIKKIPUTKET KASVAA MYÖS HYVIN.JÄTTILAUKAT TAITAA MENNÄ,SILLÄ OSAN OLEN NYPPINYT MÄDÄNTYNEENÄ JO MAASTA.EI TAIDA KUKKIA.

KOHTA ALKAA UNIKOT KUKKIMAAN...IHANAN VÄRISIÄ KUKKIA,JOITA KOHTA SAAN IHAILLA.

ETUALALLA KESÄESIKKO KUKASSA,NIITÄ ON MINULLA JOKA PUOLELLA,LEVIÄÄ ITSE SIEMENISTÄ,TAKANA HARMAA MALVIKKI.JOISTA KAKSI SELVISI TALVESTA.MYSKIMALVA SENSIJAAN KUOLI...

TÄSSÄ KUVA NIISTÄ HARVOISTA TULPPAANEISTA,JOTKA KUKKI JA VASEMMALLA VUORIKAUNOKKI HYVÄSSÄ KASVUSSA.

KESKELLÄ VAALEANPUNAKUKKAINEN MAKSARUOHO,JOKA ON HYVIN SELVINNYT JA MOLEMMILLA PUOLILLA KASVAA KEVÄTKAIHONKUKKAA ,JOISSA JO NÄKYY VÄHÄN VAALEANSINISIÄ KUKKIA.

1 kommentti:

  1. Kovat tappiot tuli täälläkin. Syysleimut, tuoksumatara, kurjenmiekat, ruusut, kärhöt ottivat erityisesti siipeensä talvesta.

    VastaaPoista