LUKIJALLE VINKKI

TUTUSTU MYÖS BLOGIARKISTOON,SIELLÄ JUTTUJA VUOSIEN VARRELTA.KUVIA KLIKKAAMALLA NÄET KUVAT SUUREMPANA.TOIVOTTAVASTI SAAT IDEOITA MYÖS ITSELLESI JA MINULLEKKIN VOIT KOMMENTOIDA JA JAKAA OMIA IDEOITASI.NAUTINNOLLISIA HETKIÄ BLOGINI PARISSA.KIVA KUN OLET LUKIJANI.

keskiviikko 21. elokuuta 2013

HARMAAMALVIKKI JA MYSKIMALVA???!!!NYT ARVOITUS SELVISI..

Nyt on sitten selvinnyt näiden kahden perennan arvoitus....tai oikeastaan oikeat nimet.Molemmat olen kasvattanut itse siemenistä,toinen tienposkesta kerätyistä ja toinen naapurin perennapenkistä.Luin nimittäin eilen uutta Suomela-lehteä ,ja siellä oli kuva toisesta kukasta.Siinä kerrottiin,että on tosi vanha perinnekasvi jota kannattaa vaalia(harmaamalvikki).Minulla on niitä monta ja kasvavat tosi komeasti ja kukkivat runsaasti.Toinen on tänä kesänä siemenistä kasvatettu ja kolme komeaa perennan taimea sain kukkaan asti.Ovat aikas lailla samanlaisia,mutta Myskimalva kukkii just nyt ja on hieman tummempi kukkainen ja matalampi kasvultaan.Lehdetkin ovat erilaiset ja kukat pitsireunaisemmat.
 Nyt on kolmas viikko lomaa menossa ja tahti kiihtyy,koska olen päättänyt että hommat on saatava tehdyksi . Puutarhaan en ole vielä kerinnyt,mutta eipä siellä oikein voi mitään tehdä,kun paljon on vielä kukkivia kasveja.Kelitkin ovat mahtavat ja just kuuntelin säätietoja...aijai sentään kun lämmintä piisaa!!!Pesin loput matot tänään ja ikkunat on koko talossa nyt pesty.Kaksi kerrosta talossa on myllätty ja pesty katto,seinät ja lattia ja kaatopaikalle roinaa kiitettävästi!!!!Vielä alimmainen kerros on tehtävä ja sitten siirryn ulkohommiin...Siellä alapihan raivausta ja uusien perennapenkkien tekoa.Sit tarvis mennä parille kaverille kukkapenkkejä saneeraamaan ja shoppaillakin vähän pitäisi.
 Kirjoittelen taas kun uusi lilja aukaisee kukkansa...kohta pitäisi ja gladioluksiakin on kohta avautumassa.
MYSKIMALVAT KUKASSA(KLIKKAAMALLA KUVAA NÄET ISOMPANA)

MYSKIMALVA

HARMAAMALVIKKI TÄSSÄ KUUSI TAIMEA JA KORKEUTTA YLI METRI

2 kommenttia:

 1. ...ja tuota malviaakin tahdon :)
  Eli jahka tässä mulla taas vapaat ja pääsen tonkimaan kukkamaita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä onnistuu,malvikkia on jo pikkutaimina ja myskimalvaa kasvatan sinulle siemenistä ensi keväänä.Nämä kuvan malvat on keväällä siemenistä kasvatettuja ja näin komeasti kukkivat.Kiire ei ole istuttamaan,odotellaan kun vähän sataa ja ilmat viilenee...ja meillä yhteistä aikaa!

   Poista