LUKIJALLE VINKKI

TUTUSTU MYÖS BLOGIARKISTOON,SIELLÄ JUTTUJA VUOSIEN VARRELTA.KUVIA KLIKKAAMALLA NÄET KUVAT SUUREMPANA.TOIVOTTAVASTI SAAT IDEOITA MYÖS ITSELLESI JA MINULLEKKIN VOIT KOMMENTOIDA JA JAKAA OMIA IDEOITASI.NAUTINNOLLISIA HETKIÄ BLOGINI PARISSA.KIVA KUN OLET LUKIJANI.

lauantai 18. heinäkuuta 2015

VOI TÄTÄ SUOMEN SUVEA.....

Tässä kun istun ja kirjoittelen,on lomaa jo kaksi viikkoa takana...!!!Mietin mitä on tullut tehtyä ja montako kertaa hellemekko on ollut päällä??
 No,helteitä ei ole ollut mutta mukavia leppoisia kesäpäiviä kylläkin muutamia,aurinkoa ja lämmintä.Sateita on kyllä sitten tullut sitäkin enemmän ja nytkin ulkona tosi kylmä ja vettä sataa ja tosi pimeää..MASENTAVAA !!!!!
 Kukkapenkit kyllä ihan surkeassa kunnossa,kaikki melkein kallellaan sateen piestessä kukat pilalle,ruusupensaat lamossa ja esim.mustialanruusu alkaa just kukkimaan ,mutta sen terälehdet ei kestä vettä.Tänäänkin poimin monta mätää kukkanuppua pois ja kaikkein pahinta mitä olen huomannut muutamissa ruusuissa on RUOSTE!!!Se kyllä on tosi huono juttu,se leviää ja tuhoaa kyllä ruusut.Olen katkonut saastuneet oksat pois ,jottei leviäisi,nähtäväksi jää kuinka käy???
 Meille tuli iso kuorma tielle soraa....voi kauhistus sentään ,tie täynnä kauheita kiven murikoita....!!!Kyllä tiedän mitä loppuloman teen,harrastan kivien poimintaa.Mietin mihin niitä oikein rahtaisi,sain väläyksen,josko tekisin vähän kivikkopuutarhaa sillä nythän on ainaskin kiviä!!!!
 Ranne on kyllä niin kipeä ,ilmeisesti jännetuppi vähän vaivaa ja selkä aamuisin pari tuntia jumissa,ei hyvä yhtälö ,kivihommia ajatelle?!Suomalaisella sisulla vaan ja burana hyvä apu jos oikein kivistää.
VALTAVAN ISO KUKKA TÄSSÄ PARI VUOTTA VANHASSA MAMMANPÄIVÄN RUUSUSSA.


TÄMÄ RUUSU OSTETTU PARI VUOTTA SITTEN LIDLISTÄ...1.50 EUROA MAKSOI!!!HYVIN ON JO PARI VUOTTA TALVEHTINUT,HYVÄ OSTOS.MINULLA ON MUITAKIN SIELTÄ OSTETTUJA,LAITAN KUVAT KUN KUKKIVAT

LOISTOKURJENPOLVI ALKAA KOMEAN KUKINNAN,TOSI ISOT KUKAT !!

KORKEA KASVUTAPA JA KUKINNAN JÄLKEEN LEIKKAAN IHAN MATALAKSI,MUUTEN MENEE LAKOON JA ON RUMAN NÄKÖINEN.KASVATTAA KYLLÄ UUDEN LEHDISTÖN  LOPPUKESÄLLÄ.TÄMÄ PELASTETTU VILJAPELLOSTA MUUTAMIA VUOSIA SITTEN.

PALAVARAKKAUS ALKAA KUKKIMAAN..IHAN MIELETTÖMÄN KORKEAKSI TÄNÄ KESÄN KASVANEET,MENEVÄT TOSI HELPOSTI KUMOON.TÄNÄÄN LAITOIN TUKIKEPIT,KUN SADE ALKOI.

SYYSLEIMUT VIERESSÄ VÄHÄN TUKEVAT ...

NUKKERUUSU EI KUKKINUT TÄNÄ VUONNA KOVIN HYVIN...NÄKEE ETTÄ KÄRSII KOSTEUDESTA JA AURINGON PUUTTEESTA...MUUTEN IHANAN NUKKEMAINEN JA SÖPÖ RUUSU.

SUIKEROALPI ON KYLLÄ RYÖSTÄYTYNYT TÄNÄ KESÄNÄ VÄHÄN LIIKAA KAIKISSA PERENNAPENKEISSÄ.OLEN JOUTUNUT REPIMÄÄN PERENNOIDEN TYVESTÄ POIS,KUN ALKOIVAT VALLAN TUKEHTUA.TÄSSÄ KUVASSA NÄKYY MINUN YLPEYDEN AIHEENI:PARI ITSE SIEMENESTÄ KASVATETTUA LÄHETYSSAARNAAJAN KUKAN PIKKUTAIMEA.KAIKKIAAN NIITÄ ON VIISI.TÄSSÄ KUVASSA KAKSI.

OIKEASSA REUNASSA EMOKASVI LIUSKAISET LEHDET JA KESKELLÄ KUVAA POIKANEN.KUKKII VARMAAN EHKÄ ENSI KESÄNÄ .HYVIN KYLLÄ TALVEHTIVAT,VAIKKA OLIVAT VIIME SYKSYNÄ TOSI PIENIÄ.

TUOKSUKÖYNNÖSKUUSAMA ALKAA KUKKIMAAN,OLI KYLLÄ JO TOISSA VUONNA KUOLEMAISILLAAN,MUTTA ONNEKSI SAIN ELVYTETTYÄ.PAIKKA VÄHÄN HUONO ,KUN NAAPURIN ISO KUUSI VARJOO JA VIE VOIMAA MAASTA.KUUSENOKSAT MYÖS ESTÄÄ SADEVEDEN PÄÄSYN TÄHÄN KOHTAAN RINNETTÄ.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti