LUKIJALLE VINKKI

TUTUSTU MYÖS BLOGIARKISTOON,SIELLÄ JUTTUJA VUOSIEN VARRELTA.KUVIA KLIKKAAMALLA NÄET KUVAT SUUREMPANA.TOIVOTTAVASTI SAAT IDEOITA MYÖS ITSELLESI JA MINULLEKKIN VOIT KOMMENTOIDA JA JAKAA OMIA IDEOITASI.NAUTINNOLLISIA HETKIÄ BLOGINI PARISSA.KIVA KUN OLET LUKIJANI.

maanantai 16. syyskuuta 2013

TERIJOENSALAVIEN RAIVAUS URAKKA VIHDOINKIN VALMIS

Urakka josta olen haaveillut viisi vuotta on vihdoinkin tehty!!!!Minulla on 18 isoa terijoensalavaa jotka olen kasvattanut itse joskus 20v. sitten.Ne kiertää kahta tontin rajaa ja on kyllä jo välillä leikattu.Mutta nyt jo niin isoja ettei pikku kauneusleikkaus enää riittänyt.Keväällä leikkasimme stailiin kuntoon kolme ja nyt sitten loput.Ne risut ja mammuttioksat vietiin suoraan haketukseen isolla lavalla.Minulle jäi risujen keräily pitkin viljapeltoa,kun traktori poimi sen kautta ne oksat.Eilen haketin loput omalla koneella ja tuli 6 kottikärryllistä haketta vielä minullekin leviteltäväksi.
 Nyt saa kukat ja piha valoa,ja tuntuu että kukatkin ihan "hymyili"kun pimeys väistyi!!!Nyt ne on oikeaoppisesti sellaisia ,että parin vuoden välein vaan oksat leikataan ja saavat kasvaa kauniiksi pallomaiseksi niinkuin tällä puulle tyypillistä on .Nyt meinaan oli tupsut neljän metrin korkeudessa.Jätimme suoran vahvan rungon  ja tupsun päähän talven ajaksi,joka sitten katkaistaan keväällä.Tämä sen vuoksi ettei runko mätäne ,kun nyt ei yleensä tällaisia leikkauksia voi tehdä.Varmaan ohikulkijat ihmettelee,että miksi yksi hujo on jätetty???!!!!
TÄMÄ ON EMOPUU ,JOKA OLI HALKI JA JOSTA JOSKUS ON TAIMENALUT OTETTU.OLI VALTAVAN KOKOINEN MUTTA NYT VEDETTIIN MAATA PITKUN.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti