LUKIJALLE VINKKI

TUTUSTU MYÖS BLOGIARKISTOON,SIELLÄ JUTTUJA VUOSIEN VARRELTA.KUVIA KLIKKAAMALLA NÄET KUVAT SUUREMPANA.TOIVOTTAVASTI SAAT IDEOITA MYÖS ITSELLESI JA MINULLEKKIN VOIT KOMMENTOIDA JA JAKAA OMIA IDEOITASI.NAUTINNOLLISIA HETKIÄ BLOGINI PARISSA.KIVA KUN OLET LUKIJANI.

keskiviikko 13. kesäkuuta 2018

KUKKIA,NUPPUJA PIHAN PERENNAPENKEISSÄ..

Kyllä tämä vuosi on aikas onneton perennoiden osalta....en muista koska kaikki kukat olisivat näin kääpiökasvuisia ja kukat perennoissa vähäisiä ja pieniä.Kukatkin kukkivat niin nopeaan,ettei kuvia kerkiä kunnolla ottamaan.Minun perennapenkit on kaikki etelärinteessä ja suht kuiva maapohja.Nyt olen joutunut kastelemaan jo muutaman kerran etteivät ihan kaikki näivety.Ajattelin että tämä on hyvä testi,mitkä lajikkeet tosissaan meidän pihassa viihtyy,ja yllättävän moni vanha perinneperennakin on nyt vaikeuksissa.Kun kuuntelin säätietoja,ei kyllä hyvältä näytä ,sillä ei normaal   eja vesisateita ole tiedossa ainakaan viikkoon.
Laitan vähän kuvia yksittäisistä kukista ja vähän nupuistakin.
    KLIKKAA KUVAA,NÄET ISONA
TÄSSÄ KOHTAA UNIKOT KUKKII KOMEASTI,TYKKÄÄVÄT LÄMMÖSTÄPÄIVÄNLILJAT TAKANA ALKAVAT KUKKIMAAN JA VARJOLILJAT JO NUPULLA

PUNAPÄIVÄNKAKKARAT KUKKIVAT NYT KYLLÄ AIKAS ONNETTOMASTI TÄSÄÄKIN KOHTAA..NORMAALISTI MONTAA VÄRIÄ JA LUKUMÄÄRÄKIN RUNSAAMPI

TÄSSÄ SYYSLEIMUT IHME KYLLÄ VIIHTYVÄT JA SEASSA TOSI VANHAA OKSANEILIKKALAJIKETTA MYÖS JO NUPULLA.NE VIIHTYVÄT NÄKÖJÄÄN AIVAN KUIVASSA MAASSA.

TÄTÄ AKILEIJAA OLEN VAALINUT,SILLÄ ON AIVAN IHANAN VÄRINEN JA KUKKAKIN KAUNIS.

VIIME VUONNA TÄMÄKIN KASVOIN METRIN KORKEAKSI,NYT EI PUOLIAKAAN SIITÄ

EKAT NUPUT VIIME VUONNA ISTUTETUISSA RUUSUISSA.

TUOKSUVATUKKA TYKKÄÄ LÄMMÖSTÄ,SILLÄ KUKKIVAT VALTAVASTI JA PÖLYTTÄJÄT TYKKÄÄ.TÄMÄ PENSAS KYLLÄ ON MUUTEN AIKAS MAANVAIVA,JA YRITÄN SITÄ JOKA VUOSI VÄHENTÄÄ KUN ON NIIN KOVAA LEVIÄMÄÄN.


NÄMÄKIN PIONIT YLEENSÄ KUKKIVAT VALTAVIN KUKKAMÄÄRIN,MUTTA TÄNÄ KESÄNÄ EI MONTAA KUKKAA OLLUT

ITSEKASVATETTUJA ORVOKKEJA,JOSKO HEINÄKUUSSA KUKKISIVAT.VÄHÄN MENI MYÖHÄISELLE ESIKASVATUS

KRASSIT OVAT MATALAA LAJIKETTA JA KOHTA EKAT KUKAT JO AUKEAA.KASVATIN NÄITÄ PALJON SIEMENISTÄ JA ANNOIN MYÖS TYTTÄRELLE.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti