LUKIJALLE VINKKI

TUTUSTU MYÖS BLOGIARKISTOON,SIELLÄ JUTTUJA VUOSIEN VARRELTA.KUVIA KLIKKAAMALLA NÄET KUVAT SUUREMPANA.TOIVOTTAVASTI SAAT IDEOITA MYÖS ITSELLESI JA MINULLEKKIN VOIT KOMMENTOIDA JA JAKAA OMIA IDEOITASI.NAUTINNOLLISIA HETKIÄ BLOGINI PARISSA.KIVA KUN OLET LUKIJANI.

torstai 3. marraskuuta 2016

TALVI SAAPUI JA KUKAT PÄÄSI TALVIHOITOON SISÄLLE.

Kyllä tuo talvi aina yllättää,mutta nyt kerkisin hoitaa kaikki sisälle suojaan mitä suunnittelinkin.Gladiolukset on jo pari viikkoa ollut ulkona kuivumassa ja tänään toin pahvilaatikossa sisälle,että kuivuu varret kunnolla.
 Lavendelin otin myös jo sisälle ja oli kyllä viimeinen hetki...saas nähdä talvehtiiko??
 Kallat on jo vähän aikaa olleet sisällä mutta nyt otin pois mullasta ja komeankokoisia jo ovatkin.Nyt vaan paeripussiin ja viileään.
 Kärsimyskukka on kyllä sitkeä kukkija ,sillä koko ajan on vielä avannut nuppujaan ulkona.Tänään leikkasin vähän pidempiä oksia lyhyemmäksi ja toin sisälle verannalle viileään ja valoisaan.Katsotaan miten talvella tälle komistukselle käy.Yleensä kastelen kaikkia talvehtijoita muutaman kerran talvessa,että juuristä pysyy hengissä.Olen tavan todennut hyväksi ainakin jalohortenssioille.
TÄSSÄ LOPUT GLADIOLUKSET KERÄTTY ,NÄKEE KUVASTA KUINKA TOISET ON JO KASVATTAEET UUSIA POIKASIA  JA TOISET SIPULIT EIVÄT OLE KASVANEET JUURIKAAN KEVÄÄSTÄ.


NÄMÄ VIE AIKAS PALJON TILAA JA OLENKIN LAITTANUT KORKEISIIN PAHVILAATIKOIHIN KUIVUMAAN.TÄRKEÄÄ ON ETTEI SIPULIT PÄÄSE MÄTÄNEMÄÄN.KOPISTELIN SIPULEISTA ISOMMAT MULLAT POIS.KUN LEHDET ON KUIVUNEET LEIKKAAN VARRET POIKKI JA SANOMALEHTEEN TAI PAERIPUSSIIN  ETTEI KOSTU SIPULIT.TALVETAN VIILEÄSSÄ.

AIKAS VALTAVA TÄMÄ KÄRSIMYSKUKKA  JA NUPPUJA IHAN TÄYNNÄ.

TALVEN AIKANA TÄMÄ KYLLÄ PUDOTTAA KAIKKI LEHTENSÄ ,MUTTA EI HAITTAA JA JOS TALVEHTII LEIKKAAN LÄHES MATALAKSI JA ODOTAN UUTTA KASVUN IHMETTÄ....NÄHTÄVÄKSI JÄÄ ??!!

TÄSSÄ KUVA MUUTAMASTA KALLASTA JA KYLLÄ ON KASVANEET KESÄN AIKANA PALJON.NÄITÄ EI KANNATA HALKOA KOSKA MÄTÄNEE NOPEASTI.KAIKKI MUKULAT LAITAN PAERIPUSSIIN JA VIILEÄÄN KUN OVAT IHAN KUIVUNEET.ISTUTUS TOSI AIKASIN KEVÄÄLLÄ ISOON RUUKKUUN ETTÄ KERKIÄVÄT KUKKIMAAN KESÄLLÄ.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti