LUKIJALLE VINKKI

TUTUSTU MYÖS BLOGIARKISTOON,SIELLÄ JUTTUJA VUOSIEN VARRELTA.KUVIA KLIKKAAMALLA NÄET KUVAT SUUREMPANA.TOIVOTTAVASTI SAAT IDEOITA MYÖS ITSELLESI JA MINULLEKKIN VOIT KOMMENTOIDA JA JAKAA OMIA IDEOITASI.NAUTINNOLLISIA HETKIÄ BLOGINI PARISSA.KIVA KUN OLET LUKIJANI.

torstai 20. elokuuta 2015

TUOKSUVIA JA KESÄISIÄ KUVIA PUUTARHASSA....

Tässä sitä vietetään vapaapäivää ja helle hellii..!!Juttelin eilen työkaverin kanssa,joka on elokuun lomalla ja sanoin että sulla on ollut yhtä monta aurinkoista päivää kun minulla oli lomalla sadepäiviä..!!!En ole yksin huonojen lomakelien suhteen.
 Eilen illalla ja tänä aamuna kiertelin taas perennapenkeissä ja tuoksu oli aivan huumaava.Kun meille tullaan portien kautta ,on kuin olisi hajuvesitehtaassa...Porttien vieressä ja käytävillä kasvaa koristetupakoita,jotka olen itse kasvattanut.Ne on korkeaa ja tuoksuvaa lajiketta ja ne tuoksuvat aivan ihanilta.liljoissakin on pari lajiketta jotka tuoksuvat .
 Tänään on pakko alkaa illalla kastelemaan perennoita,ovat kertakaikkiaan ihan nuukallaan,kun etelärinteessä kasvavat.Sadetta ei ole luvassa ainakaan viikkoon vielä.Keräsin harjaneilikoiden siemeniä talteen,että voin taan esikasvattaa ensi keväänä.
 Nautitaan nyt lämmöstä kun luonto sitä meille tarjoilee...MUKAVAA LOPPUVIIKKOA KAIKILLE LUKIJOILLE..Kirjoittelen taas kun töiltäni kerkiän.KLIKKAA YHTÄ KUVAA,NÄET KOKO SARJAN ISOMPANA.
ALKAA TÄSSÄ VANHOJEN PUUNRUNKOJEN YMPÄRILLÄ OLLA JO REHEVÄÄ JA KUKINTA RUNSASTA.KELLOKÖYNNÖKSESSÄKIN JO NUPPUJA.


NÄMÄ MIGNONDAALIAT OVAT TOSI UPEAN VÄRISIÄ JA KUKKIA RUNSAASTI...NÄMÄ VIIME VUONNA KASVATETTU SIEMENISTÄ.

ETUALALLA NÄKYY TUPAKOIDEN KUKKASIA,JOTKA HUUMAAVAT TUOKSULLAAN.KORKEUTTA LÄHES METRI.YLHÄÄLLÄ KUVASSA KESKELLÄ KOLMAS RUUSUBEGONIAN VANHA MUKULA,JOKA ON KYLLÄ VARJO VAIN NIISTÄ KAHDESTA JOTKA JO KUKKIVAT RUNSAASTI.TÄMÄ OLI VIIME VUONNAKIN PALJON PIENEMPI JA ALKOI KUKKIMAAN TOSI MYÖHÄÄN.

Lisää kuvatekstTÄSSÄ ISOSSA KAOVONRENKAASSA KASVAA PALJON TOSI VANHOJA ERIVÄRISIÄ GLADIOLUKSIA.NYT EKA ALKAA KUKKIMAAN.VÄRIT YLLÄTYS,KUN SIPULIT SEKOSI KEVÄÄLLÄ.

MAHTAVAN VÄRINEN JA TOSI SUURI KUKKA LUONNOSSA...NYT MINULLA KUKKII TOISTA KESÄÄ.

SÖPÖJÄ TSINNIOITA TÄSSÄ PADASSA,JA IHME KYLLÄ MEITIN NÖFFI-POJAT ANTANEET NYT OLLA RAUHASSA!!

TÄSSÄ TUPAKAT ,JOTKA VALKOISIA TAI KERMAN VÄRISIÄ...KUKAT ON AIKAS ISOJA.

TÄMÄ VÄRI TUOKSUU KAIKISTA ENITEN..

PORTIN PIELESSÄ SULASSA SOVUSSA KELLOKÖYNNÖSTEN KANSSA.

SKIMMIASSA NÄKYY JO KUKAN NUPPUJA,KUKAT VÄRILTÄÄN LILOJA JA KUKINTO TERTTUMAINEN.

TÄSSÄ RIVI TUOKSUA ANTAMAAN...


TÄSTÄ KUVASTA SAA VÄHÄN KÄSITYSTÄ,KUINKA KORKEITA OVAT LUONNOSSA.PYSYVÄT KYLLÄ HYVIN PYSTYSSÄ ILMAN TUKEAKIN.

KAUNIS PERSIKAN VÄRINEN RUUSU AVASI EKAN KUKKANSA..

NÄMÄ METRIN KORKEUDESSA KASVAVAT KELTAISET LILJAT TUOKSUVAT VAHVALLE VANILJALLE.KUKAN PINTA AIKAS KOVA VAHAMAINEN.KESTÄÄ HYVIN YÖKOSTEUTTA.

NÄMÄ LILJAT TUOKSUU JASMINELLE,JA OVAT PEHMEITÄ TERÄLEHDILTÄÄN.OLEN HUOMANNUT ETTÄ YÖKOSTEUS TEKEE RUSKEITA LAIKKUJA TERÄLEHTIIN.HARMI SILLÄ YLVÄS JA KAUNIS LILJA.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti