LUKIJALLE VINKKI

TUTUSTU MYÖS BLOGIARKISTOON,SIELLÄ JUTTUJA VUOSIEN VARRELTA.KUVIA KLIKKAAMALLA NÄET KUVAT SUUREMPANA.TOIVOTTAVASTI SAAT IDEOITA MYÖS ITSELLESI JA MINULLEKKIN VOIT KOMMENTOIDA JA JAKAA OMIA IDEOITASI.NAUTINNOLLISIA HETKIÄ BLOGINI PARISSA.KIVA KUN OLET LUKIJANI.

tiistai 11. heinäkuuta 2017

PIHAN KUKKASIA JA VÄHÄN PENSAITAKIN...AURINGON SÄTEIDEN VALAISEMINA.

NYT KUN TÄSSÄ KIRJOITTELEN SATAA KAATAMALLA JA ILMA ON HAUTOVAA.....
KUN KUVIA OTIN SUNNUNTAINA AURINKO PAISTOI KUUMASTI JA LÄMMINTÄ OLI...
TÄTÄHÄN SUOMEN KESÄ ON PARHAIMMILLAAN...

Perennoissa tulee vauhdilla uusia kukkijoita ja pihajasminekin yllätti ekoilla kukkasillaan.Ostin sen muutamalla eurolla toissa syksynä ja nyt kyllä on päässyt kovaan kasvuvauhtiin.
 Kuvat ei kovin hyviä taaskaan kun aurinko paistoi vähän liian kirkkaasti ja en ole saanut kameraani säädettyä oikeille kohdilleen.
PIONI AUKAISSUT JUURI ISON KUKKANSA....TOSI VANHA LAJIKE JA MINULLA OLLUT VARMAAN 15 VUOTTA AINAKIN.TÄTÄ ON KAHDESSA PAIKASSA HARJANEILIKOITA JOTKA AINA VARMOJA JA TYKKÄÄN NÄIDEN VÄREISTÄ JA HELPPOUDESTA.

PIKKUSEN ON PÄÄSSYT JALOPÄHKÄMÖ RYÖSTÄYTYYN KUKKAPENKISSÄ...TÄLLE ON SYKSYLLÄ PAKKO TEHDÄ  JOTAKIN.

TAATANKURJENMIEKKA JOKA MYÖS VÄHÄN VAATISI HARVENNUSTA.TOISSASYKSYNÄ TÄTÄ JO SIIRTELIN TOISEEN PAIKKAAN OSAN.

TARHA-ALPIN OLEN SAANUT HALLINTAAN KUN SIIRSIN PENKIN REUNAAN JA KIVETYKSELLÄ RAJASIN.MUUTEN KYLLÄ LÄHTEE HOLTITTOMASTI LEVIÄMÄÄN.

VARJOLILJAT ALKAVAT KUKKIMAAN,MUTTA EDESSÄ UKONKELLOT KYLLÄ OVAT TÄNÄ VUONNA KASVANEET JÄRJETTÖMÄN KORKEIKSI JA TILAA EI LILJOILLE PALJOA OLE.

MORSIUSHARSOT OVAT MYÖS KASVANEET TOSI SUURIKSI JA KUKINNOT TULEVAT VASTA MYÖHEMMIN.ETUALALLA NÄKYY PIIKKIPUTKIA KASVAMASSA.

TÄSSÄ ETELÄISESSÄ KOHTAA JO VÄRILILJAT KUKKIVAT

VAALEANPUNAKUKKAINEN NEIDONKURJENPOLVI ALOITTAA KUKINTAANSA.ON MINULLA PERENNAPENKIN REUNUSKASVINA.

KIVASTI HEIJASTAA AURINGONSÄTEET PUIDEN VÄLISTÄ NÄIHIN KUUNLILJOIHIN.TÄSSÄ KASVAA VIITTÄ ERI LAJIA.ETUALALLA PENKKIÄ REUNUSTAA KESÄESIKOT JA TULIKELLUKAT,JOTKA JO KUKKIVAT AIKAISEMMIN

PUISTOJASMINEN EKAT TUOKSUVAT KUKAT,PENSAS ON KASVANUT VALTAVASTI JA LEIKKASINKIN SITÄ JO ETTEI LIIKAA LEVIÄ

ISO RUUSUPENSAS JOSSA ISOT VALKOISET KUKAT,TÄMÄ ON  YLÄPIHALLA POIKIEN PUUHAPUSKA.EN OLE LEIKANNUT,KUN NÖFFI-HERRAT TALLOISI HETI UUDET KASVUSTOT.OLISI KYLLÄ NÄTIMPI KUN PARIN VUODEN VÄLEIN LEIKKAISI IHAN ALAS KEVÄISIN.

JALOPÄHKÄMÖ ON NÄYTTÄVÄ VÄRILÄISKÄ KUKKAPENKISSÄ.

RUUSUAITA JOKA EROTTAA YLÄPIHAN ALAPIHASTA JA TÄMÄN TAKANA ON AITA JA PAVILJONKI.KUVATTU ALAPIHASTA MISSÄ ON PERENNAPENKIT,SUOJASSA MAMMAN KARVATURREILTA.

TÄSSÄ KUVAKULMASSA NÄKEE VÄHÄN KORKEUSEROA.TALON ITÄSEINUS ON KOKONAAN VILLIVIININ PEITOSSA JA VÄHÄN JO KATOLLEKKIN KIIPEILEE.SYKSYLLÄ HIENO ,KUN LEHDET ON IHAN PUNAISET 


PERENNAPENKIN KESKELLÄ NÄKYY SALAMAN KATKAISEMA VAAHTERAN RUNKO JOTA VASTEN KASVAA ALPPIKÄRHÖ,JOKA EI VIELÄ KOVIN ISO MUTTA MUUTAMASSA VUODESSA KYLLÄ PEITTÄÄ KOKO RUNGON.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti