LUKIJALLE VINKKI

TUTUSTU MYÖS BLOGIARKISTOON,SIELLÄ JUTTUJA VUOSIEN VARRELTA.KUVIA KLIKKAAMALLA NÄET KUVAT SUUREMPANA.TOIVOTTAVASTI SAAT IDEOITA MYÖS ITSELLESI JA MINULLEKKIN VOIT KOMMENTOIDA JA JAKAA OMIA IDEOITASI.NAUTINNOLLISIA HETKIÄ BLOGINI PARISSA.KIVA KUN OLET LUKIJANI.

tiistai 29. lokakuuta 2013

VANHAINKOTI JUHLII 50-VUOTISTA TAIVALTAAN

Olette hyvät lukijat varmaan huomanneet,että on ollut hieman hiljaista tässä blogissa.Syy on ollut pienoinen kiire!!!Nyt aloin päivittämään taas ,ja kuvia onkin paljon.
 Työpaikallani oli viime viikolla oikein kunnon juhlat,sillä 50 vuotta tuli täyteen.Paljon tein erilaisia koristeluja ympäri taloa,ja kukkakimppujakin peräti 9 kappaletta.Oli siinä hieman puuhailemista,mutta mukavaa sellaista.Yö siinä kyllä tuli,mutta työn jälkeen olen suht tyytyväinen.
 Haluankin näin blogin välityksellä kiittää yhteistyökumppaneita ,jotka mahdollistivat nämä koristelut:ALI-MARTTILAN PUUTARHA joka viljelee mahtavia ruusuja ,ainoana enään Suomessa!!!Muistakaapa lukijat ostaa kotimaisia ruusuja,sillä ovat ne tosi komeita ja kestäviä!!!!Toinen,jota haluan kiittää on PELLIKAN PUUTARHA Sahalahdelta,jonka kanssa olen jo vuosia tehnyt kukkaostoksia,ja hyviä vinkkejä aina tarvittaessa.
 Kuvia on niin tuloaulasta kuin itse juhlapaikaltakin,joten katselkaa ja olette melkein juhlissa ainaskin näin kuvien välityksellä......
 Uusia juttuja on jo tulossa,että taas laitan kun olen saanut tehdyksi.
 Mukavaa viikkoa kaikille ja kynttilän lämpöä kaikille.
ISO PÖYTÄKORISTE ,AULAN VÄRITEEMA

RUUKKU SÄVYTETTY TAULUN KIILTÄVIIN OSIIN

HARMAA RUUKKU SOPII UUSIEN TUOLIEN VÄRIIN


VERHOT JA KUKAT SAMAA SÄVYÄ....

KUVAA JUHLASALISTA,PÖYTÄKORISTEITA 9

LÄHIKUVAA...VÄRITEEMA LÄMMIN PUNAORANSSI KERA LIMEN

SERVETIT MARIMEKON...SOPI HYVIN KUKKIEN KANSSA.LÄMMIN KOKONAISUUS

ERI KUVAKULMASTA

LÄHIKUVAA....NOUTOPÖYTÄÄ JUURI LAITETTIIN

PYÖREÄ KORISTE


TEIN KUKKAKIMPPUJA,JOTKA ANNETTIIN JUHLISSA

KULJETUS JUHLAPAIKALLE

RUUSUISIA KUKKAKIMPPUJA!!!!

maanantai 14. lokakuuta 2013

KUKKIEN RUNSAUTTA..SYKLAAMI JA LEHTIKAKTUS

Oli ihan pakko ottaa taas kuvat näistä minun kukkasista.Lehtikaktus on minun emokasvin poikanen,joka on pari vuotta vanha.Tämä kukki jo alkukesästä ja on ollut koko kesän etelän puoleisella ikkunalla.Olen lannoittanut jonkin verran ja pitänyt tasaisen kosteana.Yllätyin kyllä täysin kun alkoi nyt uudestaan kukkimaan,ja näin isoja ja mahtavia kukkia..UPEITA JA NÄYTTÄVIÄ!!!
 Syklaami on jo ollut aiemmin minulla esittelyssä ,mutta kyllä oli otettava vielä kuva tästä yksilöstä.Aloitti kukinnan toukokuussa ja on ollut ulkona koko kesän pohjoisella terassilla.Toin sisälle toissa viikolla kun luvattiin pakkasia ettei palellu.Nyt on keittiön ikkunalla ja kukkii aivan valtavasti.Eli kohta puolitoista vuotta tämä on minua ilahduttanut ja voinut hyvin.Ostin kyllä jo lisää näitä syyssyklaameja,aika näyttää pärjäävätkö minun hoidossa saman lailla.


EIKÖ OLEKKIN UPEITA KUKKIA....OIKEAT SYKSYN VÄRILÄIKÄT

TÄSSÄ VIELÄ NUPULLA

KUKKIEN RUNSAUTTA...KISUKIN SAI RUSETIN KAULAAN!!

VERONIKA ON SYYSKUKKA...YRITÄN TALVETTAA ETEISESSÄ,JOSKO KUKKISI ENSI KESÄNÄ??

SYKSYISIÄ PUUHASTELUJA PUUTARHASSA

Olin vapaalla pari päivää ja kelit oli upeat syksyn töille.Haravointia tietenkin,joka tuntuu loputtomalta touhulta!!!
 Otin myös maasta kaikki gladioluksien sipulit kuivumaan.Olivat kasvaneet taas lisää viime vuodesta,ja poikasia oli myös tullut lisää.Istutin keväällä paljon näiden sormenpään kokoisia sipuleita...ja nyt kun nostin ylös olivat moninkertaistaneet kokonsa.Vielä ensi vuonna eivät tietenkään kuki ,mutta josko parin vuoden päästä jos onnistun talvettamaan.Nyt kaikki kuivuu vielä ulkona,mutta heti kun tulee pakkaset vien sisälle  ja kun varret on täysin kuivuneet laitan ne turpeeseen ja viileään kevättä odottamaan.
 Myös daaliat on nostettu ruukuista kuivumaan,,,siis mullat juurakoiden ympäriltä.Ovat myös vielä ulkona ,mutta pakkasten tultua pääsevät myös sisälle turpeeseen ja viileään  kevättä odottamaan.
 Siemeniä olen poiminut tosi paljon,joista muutamia kylvän jo nyt ruukkuihin ja laitan maahan talveksi kylmäkäsittelyyn.Keväällä sitten katson kuinka ovat talvesta selvinneet,eli alkavatko itämään...Mielenkiintoista ja kivaa odotusta kuin onnistuu!!
 Muratit istutin myös kesäkoreista sisälle,josko pärjäävät ulkoeteisessä joka on sopivan viileä paikka.
 Muutamia perenna siirtoja tein vielä ,mutta loput jätän kyllä kevääksi sillä maa on aikas kuivaa.
Laitan muutaman kuvan ,mitä olen maasta löytänyt.
GLADIOLUKSEN PIKKUSIPULIT KUIVUMASSA

KELLOKÖYNNÖKSEN RUUKKU....EI PALJON MULTAA OLE JÄLJELLÄ!!VALTAVASTI VAIN JUURIA.

CALLAN MUKULA JO KUIVUMASSA...VARRET JO KUIVUNEET JA MUKULA KASVANUT KEVÄÄSTÄ VALTAVASTI..

maanantai 7. lokakuuta 2013

POSTILAATIKKO SAI SYKSYISEN ILMEEN

Olen ollut vapailla ja touhunnut näitä jokavuotisia syksyisiä puuhia!!Harava on heilunut joka päivä ja kukkia on laitettu jo talviteloille jonkin verran.Gladiolukset saa vielä olla maassa ja kasvattaa sipuleitaan vähän aikaa.On nimittäin luvattu koko viikko vielä lämmintä.Daaliat on myös ruukuissa,joskin halla vei varret jotka leikkasin pois.Siemeniä olen kerännyt aikas lailla,joten on tiedossa aikas paljon istutus hommaa keväällä.Kuivaa on ollut,joten siirrot on jääneet tältä syksyltä.En viitsi kaivaa kuivaa maata ja alkaa kastelemaan,joten keväällä sitten.Sipulit olen kyllä jo kaikki laittanut maahan,en ostanut paljoa kun en ole niin kauhean innostunut niistä.
 Tein postilaatikolle taas uuden ilmeen ja kranssin kanervien ja callunoiden kaveriksi.
 Nyt alan katsomaan uutisia ja sitten nukkumaan,koska tuo ulkoilma kyllä alkaa raukaisemaan aikas mukavasti ja pimeääkin on jo !!!!
KODIN SYDÄN KRANSSIN KORISTEENA

KOKO KOMEUS....KANERVAT KORISSA

PUUHUN LAITAN VIELÄ LYHDYN VALOA ANTAMAAN