LUKIJALLE VINKKI

TUTUSTU MYÖS BLOGIARKISTOON,SIELLÄ JUTTUJA VUOSIEN VARRELTA.KUVIA KLIKKAAMALLA NÄET KUVAT SUUREMPANA.TOIVOTTAVASTI SAAT IDEOITA MYÖS ITSELLESI JA MINULLEKKIN VOIT KOMMENTOIDA JA JAKAA OMIA IDEOITASI.NAUTINNOLLISIA HETKIÄ BLOGINI PARISSA.KIVA KUN OLET LUKIJANI.

perjantai 29. maaliskuuta 2013

RAUHALLISTA PÄÄSIÄISTÄ KAIKILLE!!!!!

Näiden kuvien kera toivotan kaikille YSTÄVILLE,TYÖTOVEREILLE ja KAIKILLE LUKIJOILLE;LEPPOISAA JA AURINGON LÄMPÖISTÄ PÄÄSIÄISTÄ !!!
 Minulla on ollut viimeviikot aikas kiireistä,sillä olen vapaapäivinä laittanut pojan asuntoa kuntoon remontin jäljiltä.Nyt on uusi ongelma,kun meitin Amos mussukka järjestää vähän säpinää!!!
Naapurin tyttökoira on juoksulla ja herra on testannut aitojen lujuuden...ei kestänyt yksi kohta ja sitten mentiin ja lujaa tytön perään.Yöt ja päivät ujelletaan ja haukutaan ja testataan meitin hermoja,jotka kieltämättä on nyt aikas lujilla.Aita vahvistettin ,joten ei hypi enään...toivottavasti! Uskomattoman ketterä tuollainen nöffikin on ,kun kiipee korkean aidan yli.Lumi oli kyllä niin korkealla,että se hieman helpotti pojan puuhastelua.
 Kevättä taidetaan odottaa vielä pitkään,jos on säätieteilijöihin uskominen.Minulla alkaa loma kahden viikon päästä ja olin suunnitellut haravoida pihat silloin...taisi olla toiveajattelua!Lumen luontia se varmaankin on ,luulen niin.
Kirjoitelen taas ,kun asiaa on ja vaikkei olisikaan.Nyt on hyvä katsella kukkakuvastoja ,ja tehdä suunnitelmia....
Mukavaa kevään odotusta kaikille...kyllä se tulee kun oikein uskoo!
Vaihteeksi liljoja koristeiden kera

Eteisen tervetuloa toivotus


Ihania untuvikkoja

Ilmava kimppu,jotta liljat mahtuu aukeamaan

Tyttärelle kimppu tuliaisiksi

Näyttävä kun liljat aukeavat

Pääsiäisnoita ulkona vahdissa

VANHAINKOTI VIRITTÄYTYY PÄÄSIÄISEEN

Eipä uskoisi kun ulos katsoo,että kevään suuri juhla on käsillä?!Tein taas töissä hieman pääsiäistunnelmaa koko taloon.Kiire hieman on ollut ,mutta sain jotain ainakin tehdyksi.Tänä vuonna laitoin vain raeruohoa ja sekaan vähän vesikrassia.Ohra on jotenkin niin nopeakasvuista ja leikatessa muuttuu hailakaksi.Ulos en laittanut kun kranssin ,kun on niin kylmää öisin.Verhot vaihdan aina yleisiin tiloihin kunkin vuodenajan mukaan.Meitin pyykkäri aina nauraakin,että taasko niitä verhoja vaihdetaan.Olen kotona myös samanlainen,verhot luo tunnelmaa ja on helppo konsti  tuoda ilmettä sisustukseen.
koivunoksat,kerberat,tulppanit ja narsissit


Narsissit muoviputkessa

Hempeää keltaista kera pupujen

Vanhanajan henkeä....kuparipannu ja pahvimunat

Kukko kiekuu ja kanat kotkottaa....

keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

OSANOTTOKIMPUT LILA JA SINISÄVYISET

Ikiviuhko,ruusut,neilikat tulppaanit

Alppipiikkiputki,neilikka,ruusu ja tulppaani


Maljakko sopi hyvin tähän



Ylhäältä kuvattu
Nyt on ollut aika,jolloin on ollut ihmisillä paljon surua...olen nimittäin tehnyt monta kimppua ja vihkoa lähiaikoina.Nämä kimput sain itse päättää,minkä väriset tulevat.Osanottokimput pitää olla mielestäni hillityt ja muistuttaa siitä onko poisnukkunut mies vai nainen.Nyt oli mies kyseessä,ja siksi nämä värit valitsin.Kukiksi valitsin perinteiset neilikat,ruusut ja sesonkikukka tulppaanin.

LASIMALJASSA SINISET HELMET KUKKIEN KERA

Sininen malja
Tein pari muistokimppua ja niistä jäi muutama Alppipiikkiputken kukkaa....niinpä tein uuden koristeen ruusujen kera.Lasimalja on turkoosi ja siihen laitoin sinisiä lasihelmiä joihin kukat asettelin.Ihan kivan näköinen tuli ja ei ole montaa kukkaa...!
Kukat on sinisävyisin ja siksi valitsin siniset helmet.
Lähikuvassa kukat erottuvat

Lähikuva

lauantai 9. maaliskuuta 2013

VALKOISIA KUKKIA ITSELLE ILOKSI

Heippa kaikille ja anteeksi kun on ollut taukoa tässä kirjoittamisessa.Syy on kyllä siinä ,että kone on ollut hieman aktiivikäytössä.Poika on ollut kylässä kun hänen asuntonsa on putkiremontin vuoksi hieman huonosti asuttavassa kunnossa.
Nyt pääsin kirjaamaan vähän kuulumisia ja laitoinkin jo kuvia mitä on tullut tehtyä.Kelit kyllä alkaa kypsyttämään ,kun aina on pakkasta.Talvehtineita kesäkukkia on kiva seirata-Suklaakosmos selvisi talvesta ja ekat udet versot jo on kasvanut!!!Hyvä juttu..myös kaikki daalianmukulat ja sipulit on hyvin talvehtineet.Voikun pääsis jo puuhastelemaan...mutta kun on lunta ainaskin metri!!
Tein itselle naistenpäivän kunniaksi pienen pöytäkoeisteen,johon laitoin ruusua ja krysanteemia ja helmiä...niin naisellista ja lasikulhon täyteen isoja helmiä ja pikku rusetti ympärille.
Helmet maljakossa
Kauniie ruusut

Samansävyinen rusetti

Huomaa kukkien väri ..eri valaistus

Helmiä myös ruusujen kanssa
 Mukavaa kevään odotusta kaikille ja nautitaan nyt ainaskin auringosta....

HAUTAVIHKO KIMPPUMAISENA

Suru on aina yhtä haikeaa ja pistää ihmisen miettimään tätä elämän lyhyyttä.Kannattaa nauttia elämästä ja sen tuomista ilon hetkistä silloin kun viellä tätä maallista polkua tarvomme...näin minä asian ajattelen.Vaikka joskus kyllä aika kuluu niin nopeaan että tekisi mieli pistää stoppi ajan kululle.
 No,nyt tuli taas vähän kirjoiteltua syntyjä syviä....mutta näinhän varmaankin on!
 Tämä kimppu on toivomuksesta kimppumainen,ja värit sain valita itse.Pohjana käytin kuusenoksaa,johon oli hyvä koota vihreät ja kukat ja pysyivät napakasti vihkomaisena.

Ruusut,neilikat ja krysanteemit

Tässä näkyy malli hyvin

 Pidin kovasti tästä,tuli selainen tyylikäs ja värit kauniit.

TULPPAANIT PIRISTÄÄ PÄIVÄÄ

Ihanan nupullaan ja pulleita

Kermanvärinen ja keltainen..isot koivun lehdet

Nyt komeasti auki...lila liina pohjala

Kermanväriset muuttuneet keltaisiksi
Ostin itselle tarjouksesta pari nippua tulppaaneita ja tein osasta tyttärelle kimpun ja toisen itselle.Koivunoksat ja pajunkissat sopivat hyvin ja tuovat kevään mieleen.Nämä ovat kaikki kerrottukukaisia ja mielestä kyllä kestävät parhaiten ja tuoksuvat ihanalle avautuessaan.Laitan kuvan jossa just tehty kimppu ja toinen kuva viikon päästä....kyllä oli rahalle vastinetta kun näin kauan kestivät.

KURKISTUS IKKUNALAUDALLE

Laitanpa pari kuvaa viherkasveista,jotka ovat selvinneet talven pimeydestä.....jota on kyllä piisannut tänä talvena.
Kiinan köynnösjasmine

Hyvin talvehtinut syyssyklaami
Yksi ongelma kyllä tuli Kiinan köynnösjasminelle...eikä ihan pieni ollutkaan.Huomasin yksi päivä,että hieman on oksat kuivuneet ja tutustuin lähemmin kasviin.Kauhukseni huomasin että ötököitähän siellä on!!!!!Villakilpikirvoja vaikka kuinka paljon joka lehtihangassa.Kiireesti pois muiden luota,sillä leviävät kyllä nopeaan.Vein kukan eteiseen ja laitoin isoon muosipussiin ja ruiskutin Raidilla ja jätin suljettuna päiväksi pussin sisään.Seuraavana päivänä otin pussista ja katsoin oliko myrkky tehonnut-ihanaa,kyllä oli kaikki kirvat pussin pohjalla.Sitten vaan kukka suihkuun ja nyt kun on kulunut viikko ei ole uusia ötököitä tullut ja muut kukat säilyivät..Onneksi!!!