LUKIJALLE VINKKI

TUTUSTU MYÖS BLOGIARKISTOON,SIELLÄ JUTTUJA VUOSIEN VARRELTA.KUVIA KLIKKAAMALLA NÄET KUVAT SUUREMPANA.TOIVOTTAVASTI SAAT IDEOITA MYÖS ITSELLESI JA MINULLEKKIN VOIT KOMMENTOIDA JA JAKAA OMIA IDEOITASI.NAUTINNOLLISIA HETKIÄ BLOGINI PARISSA.KIVA KUN OLET LUKIJANI.

sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

OSANOTTO SURUSSA ....VALKOISET LILJAT

Taas on elämä näyttänyt kovuutensa...annoimme työtovereiden kanssa kimpun työkaverille jonka perhettä suru kohtasi.Tein kimpun ,joka kestäisi maljakossa ja olisi tietenkin tilanteeseen sopiva.Sainkin melkein kaikki kukat omasta pihasta,ainoastaan valkoiset liljat ostin kun omat eivät vielä ole auenneet.

ruiskaunokit,kosmoskukkaa,tsinniaa ja liljoja

ylhäältä kuvattu

LILJAT ALOITTAA KUKINTANSA JA KESÄKUKAT MYÖSKIN

Nyt alkaa näkymään esikasvatuksen tulokset.Ihanaa kun aurinko jo paistaa ja inoittaa kukkia kukkimaan.Liljat on tosi vanhoja ja jotkin värit olin jo unohtanut tai sitten ovat vaihtaneet väriä???
 Tsinniat on tosi hyviä ja vahvavärisiä kesän kukkijoita.Kasvatan aina esikasvatuksella ja hyvin näyttävät kukkivan.Siemenet on itse kerättyjä joten värit on aina arvoitus.
Erikoinen limen keltainen lilja..mistähän tullut?

takana ruiskaunokit kukkivat


 Ikäväkseni olen huomannut ,että kovat sateet ja kosteus on kyllä vaurioittanut gladioluksien kukkia,ne kun olen myös esikasvattanut.Meinaa kukat mädäntyä joka on kyllä harmi.Jaloleinikit ei ole tykkänyt yhtään kosteudesta ja sateistä.Ei kuulu enää minun valikoimiini.Kova työ ja hukkaan meni!!!Muutama kukki ja sitten mätänivät.Monta lajiketta on kyllä tosi huonolla hapella näiden sateiden takia...toivottavasti nyt olisi poutaa ees vähän aikaa.

ÖINEN KIITÄJÄ ...LEPAKKO VIERAISILLA

Turvallisesti rukkasen sisällä...hieman epätarkka kuva
Laitanpa kuvan kaverista ,joka yllätti minut meidän makkarista yksi ilta!!!!!!Meinasin kyllä saada sydärin kun laitoin valot makkariin...huh sentään mutta oli kyllä ruma kaveri.Ei me siellä nukuttu sitä yötä vaan ovi kiinni ja alakertaan nukkumaan.Seuraavana päivänä lepakko pyydystettiin illalla ja vietiin ulos autotallin orrelle.Toivottavasti ei tule enään vieraisille.

lauantai 21. heinäkuuta 2012

KESÄISIÄ KIMPPUJA LAHJAKSI

Tässäpä pari kimppua jotka tein lahjaksi...ja omasta tuotannosta tietenkin.Pienempi kimppu on lapsenlapsen synttäreille tehty.Ei mitään isoa kun vain lahjan kaverina halusimme antaa.
 Toinen kimppu on 40v.kimppu,jonka tein hyvin luonnonläheisen kun tytär vei mökille lahjan kera annettavaksi.Ei oikein olisi sopinut mikään massiivinen kun juhlat oli rentoa mökillä oloa.
Ihanaa kun on jo luvassa vähän aurinkoakin,sitä kukat kyllä jo kaipaavat.Kohta jo Gladiolukset avaavat ekat kukkansa,ruiskaunokit ja tsinniat kukkii runsaasti.Freesiatkin aukaisee joka päivä erivärisiä kukkia.Harmi kun eivät tuoksu kauheasti,kuten yleensä kaupasta ostetut.
Sopisi tämä maljakon väri kimppuun

Koristeellinen sellofaani ,valmiina vietäväksi

Lähikuva kimpusta

Tyttömäiset värit

Hieman sumea kuva
 Nyt taidan lopetella,mutta kirjoittelen taas ja LEPPOISAA KESÄÄ KAIKILLE!!!!

ROHKEA VÄRI VALINTA MALJAKKOON

Kävin viikko sitten shoppailemassa ja huomasin ale-korin.....ne vetää minua aina puoleensa!!!!
Tein hyviä löytöjä ja ostinkin itselle ja tyttärelle.Siinä myytiin ruukkuja 1,5e. ja kaitaliinarullia 1e.kpl eli tosi halpaa.Tyttärelle ostin ruukun syvä roosa ja itselle turkoosin värisen.Ei kyllä kuulu lempiväreihini,mutta sopi tosi hyvin pöytäliinan väreihin.Täytyy joskus olla rohkea ja kokeilla uusia värejä.Kuljin vähän kukkapenkeissä ja katsoin löytyisikö kukat jotka sopisi maljakkoon ja liinaan ja tässä kuva lopputuloksesta.Ei huono ja vähän erilainen,,,,tykkäsin itse.Siihen voisi laittaa ihan yhtäkin väriä voisi olla raihallisempi vaikutelma????No,nyt tällainen,mitäs pidätte??
Sointuvat sävyt ja ekat tsinniatkin jo omasta penkistä

SUIKEROALPI KUKKII JA MUITAKIN UUSIA KUKKIJOITA

Jaloruusut alkavat kukkimaan
                                                                                                 

Sädekukka on voimakas väriltään

Suikeroalpi on hyvä maanpeite perenna
                                                       

Hennon vaaleanpunainen maksaruoho aloittamassa kukintaa.

tiistai 17. heinäkuuta 2012

SORMUSTINKUKKA MALJAKOSSA

Voi tätä suomen suvea....vettä tulee joka ikinen päivä .En minä muuten niin suruissani olisi kun jo olen työssä ,mutta kukkaset kyllä nyt mätänee tuonne penkkeihin.Jotenkin tuntuu turhauttavalta kun on nähnyt paljon vaivaa ja odottanut että kaikki alkaisi kukkimaan!!!Nytkin ruusut
 jo kukkii komeasti ja härmä on jollain kiusana ja mustialanruusu mätänee jo nuppu vaiheessaan.Kesäkukatkin joita kylvin on laossa ja just alkoivat kukkimaan ,kuten kosmoskukka ja ruiskaunokki.Tänä vuonna kaikki on kasvaneet valtavasti korkeutta,,,ehkä syynä vesi ja lannoitus jota tein keväällä...!
 Tein kimpun kahvipöytään kun yksi sormustinkukka oli aivan maassa ja laitoin pionin ja jalopähkämön kukkia seuraksi.Yllättävän nätti ja yksinkertainen tulikin.
Korkeahko kimppu

Hieman lähempää

Ihana kukka sormustinkukassa
 Nyt olen vapaalla ja tuli sateesta hieman taukoa joten menen kukkapenkkeihin vähän karsimaan kukkineita ja tukemaan jotain lajeja.Huomasin aamulla että yksi erikoinen päivänlilja on aloittamassa kukintaansa...tosi mielenkiintoista sillä tämä on ostettu messuilta 2v.sitten ja ei ole kuin kerran kuivuneen kukan tehnyt.Laitan kuvan kun kukkii...jos ei mätäne sitä ennen!!!

TUMMANPUNAINEN HAUTAKIMPPU

Päältä kuvattu

Sivukuva
Tein viimeviikolla yhden hautakimpun pyynnöstä.Ongelma tuli heti kun piti mennä ostamaan kukat.Kukkakauppias jolta aina ostan kukat olikin koko heinäkuun lomalla!!!Huh sentään ....no onneksi oma tuotanto on jo pihassa aikas hyvä ,ainakin vihreät ja vähän täytekukkia sain sieltä.Väriksi valitsin tyylikkään punaisen ja valkoisen.Toivomus oli ettei mikään iso ja näyttävä joten tein kimpun joka oli hieman viuhkamainen.Kukat on inkalilja ja valkoinen ruusu kera poimulehden ja erilaiset koristepensaiden marjat ja lehdet.Ihan nätti ja luonnonläheinen siitä tulikin....vai mitä mieltä olette.?

tiistai 10. heinäkuuta 2012

KAIKENLAISTA KESÄISTÄ KUKKA KUVAA!!!!!

Nyt jo jaksaa istuskella koneella ja vähän päivittää blogia.Työt on alkaneet ja kyllä hieman iltaisin on ollut töttöröö olo.Onneksi ei ole mitään akuuttia hommaa puutarhassa...voi istua ja katsella ja haistella kukkien tuoksuja.Sitähän se kesä on ??Vai oletteko samaa mieltä?
 Laitan muutaman kuvan eri kohdista pihaa ja jotain pikku askareita mitä olen puuhaillut viikolla.
 Nämä kukat ovat Jaloleinikkejä,joille kävi huonosti kun rankkasade katkoi ne ....harmittaa mutta saavat nyt olla koristamassa risusydäntä.
Lähikuva

Kimppu ekoista kukkivista ruusuista..huono kuvakulma....

Mahtavasti kukkivat Tulilatvat kuistilla..oli pakko kuvata

Kiva väri yhdistelmä

Mahtava Pionon kukka
 Mukavaa kesää kaikille ja kirjoittelen taas kun asiaa ilmaantuu.

LÄHIKUVASSA PERENNOIDEN KUKAT



Itse kasvatettu jaloleinikki?Vai anemone?Ehkä ruukut menny sekaisin

Viime talven esikko,keväällä istutettu ja innostui jo kukkimaan


Freesian eka kukka....itse kasvatettu

Anemone tai Jaloleinikki??
Ajattelin kuvata kukkia hieman lähempää eli ihan vain itse kukkaa...tosi upeita kun oikein tarkkaan katsoo..Vai mitä mieltä olette??

ORANSSI VALTAA KUKKAPENKKIÄ

Liljojen aika ja taustalla köynnösruusu jo nupulla


Tarhaalpi kukkii tosi runsaasti

Näiden liljojen on aika vaihtaa paikkaa...kukinta heikentynyt

Neidonkurjenpolvi aloittaa kukintaansa...myös väärässä paikassa!!!
Laitanpa muutaman kuvan joita en ole ennen kuvannut ja osa on uusia tuttavuuksia perennapenkissä.Nyt alkaa se aika että koko ajan uusia kukkia puhkeaa kukkaan.