LUKIJALLE VINKKI

TUTUSTU MYÖS BLOGIARKISTOON,SIELLÄ JUTTUJA VUOSIEN VARRELTA.KUVIA KLIKKAAMALLA NÄET KUVAT SUUREMPANA.TOIVOTTAVASTI SAAT IDEOITA MYÖS ITSELLESI JA MINULLEKKIN VOIT KOMMENTOIDA JA JAKAA OMIA IDEOITASI.NAUTINNOLLISIA HETKIÄ BLOGINI PARISSA.KIVA KUN OLET LUKIJANI.

lauantai 30. kesäkuuta 2012

SINILEHTOMALVA ON INNOSTUNUT KASVAMAAN

Tänään taas innostuin touhuamaan koko päivän ulkohommissa vaikka oli tosi tuulinen ja sateinen päivä.Pää on nyt syksyä varten ideoita täynnä....täytyy vissiin laittaa ylös että muistaa kaikki.
 Kierrän aina kamera taskussa,josko oisi jotain uutta kuvattavaa.Minun pihoista kyllä löytyy paljon kuvia blogiarkistosta,joten en kaikkia kuvaa joka vuosi.Kuvat näät myös suurena kun klikkaat kuvaa.
Sinilehtomalva houkuttelee mehiläisiä

Valtavat pehkot ja korkeitta yli metri

Erikoisen kaunis väri ja tosi isot kukat akileissa

Taatankurjenmiekat kukassa..tosi vanha perenna

Hopeahärkki kukkii aivan valkoisena lemmikkien lehdossa

Punapäivänkakkaran mutaatio kukka???

Kuunliljat sulassa sovussa ja takana valtoimenaan kukkiva patjarikko
 Olen koko loman taistellut kirvoja vastaan ja taisin voittaa sen ottelun.Luin nimittäin jostain,että kun heti niittaa sormin ensimmäiset,eivät kerkiä lisääntyä!!??Taisi tepsiä kun ruusut ovat nyt kirvoista vapaat.Hyvä niin,sillä on kyllä nuppuja täynnä kaikki,toivottavasti alkaisi lämpiämään ja aurinko paistamaan,sillä siitähän ruusut tykkää...ja minä myös!

UUSIA PERENNAPENKKEJÄ VALMISTUMASSA

Taitaa olla aikas uhkarohkeaa tehdä näitä uusia penkkejä.Haluaisin hieman väriä enemmän yläpihalle,kun nyt on vain erilaisia koristepensaita ja ruusuja.
 Syy miksi en ole aiemmin tehnyt perennapenkkiä näkyy näistä kuvista.Amos poika on kyllä sitä mieltä,että nämä ovat hänen löhöily paikkoja!!!!
Kuka ei kuulu porukkaan? Amos valloittaa kukkapenkkiä!!!

Kuinkahan ruusut selviää tämän mussukan painon alla????

Mongolianvaahteran alle myös uusi istutusalue
 Teen penkkeihin erilaisia pensasruusuja ja tallomista kestäviä matalia perennoita.Penkit sijoitan puiden ja vuorimäntyjen alle,jotta hieman olisivat suojassa.Aika näyttää kuinka käy....istutan vasta syksyllä kun keksin mitä kaikkea lajeja ostan ja mitä siirrän isoilta perenna-alueilta.

keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

PENSASRUUSUT ALKAVAT KUKKIMAAN

Nyt on sitten loman viimeinen viikko jo hyvää vauhtia menossa.Kelit kyllä ovat sanoisinko aikas kosteat!!!!En minä sokerista ole..eli ei muuten harmita mutta kukkaset kyllä kärsii ja kaikki on ihan laossa.Nyt huomaa kuinka esikasvatus kannattaa,sillä ensimmäiset Jaloleinikin kukat jo kohta aukeaa ja Freesioissa nuput jo näkyvissä.!!Muutenkin kaikki on kasvaneet hyvin joten uurastus palkitaan....myös näissä hommissa.
 Kohta lähden matot vielä pesemään,niin kaikki suunnitellut työt on tehty.Aikas kiva tunne kun voisanoa ei mitään töitä tekemättä ja voi vaan olla ja ihastella kasvun ihmettä kukkapenkissä.
 Laitan taas muutamia kuvia,kun ruusut alkavat kukkimaan siis pensasruusut.Ostin muuten Pajutilalta hienon koristeen kun halvalla sai ja ostin myös tyttärelle samanlaisen.En kyllä tiedä ihan tarkkaan mikä se on mutta tuunaan sitä vähän ja laitan sitten kuvan.
Hansaruusun tosi iso kukka
 Tässä kuvissa on sama ruusu,mutta erikoisen komea tämä ylimmäinen!!!Valtavat terälehdet ja väri voimakkaampi kuin alakuvassa.
Hansaruusun normaali kukka

Kurttulehtiruusun iso kukka

Iso pensas ruusua


Tornionjokilaakson ruusu
 Nyt taas lopettelen mutta kirjoittelen kun saan jotain aikaiseksi ja kaikille mukavaa loppuviikkoa.

lauantai 23. kesäkuuta 2012

HYVÄÄ JUHANNUSTA IHAN KAIKILLE KUVIEN KERA



Olkkarin asetelma


Keittiön ruokapöytään menossa


Postilaatikko juhla tunnelmissa

TERASSI JUHLAKUOSISSA

Kiva taulu..kaunis sydän

Lyhty sai uuden ilmeen

Tässä pari kuvaa etuterassin seinästä.Koristin risukranssin ruusuilla jotka ovat muoviputkissa...näin kukkivat pitempään.Kynttilälyhty on tosi vanha,joten voihan sen näinkin hyödyntää.Kukat olisivat voineet olla hieman pienempiä,mutta ok...ovat oasis-sienessä.

UUTTA ILMETTÄ KOTIIN VERHOIN JA KUKIN

Laitan tähän muutamia kuvia,kun koristelin kotia Juhannusta varten.Ostin uusia verhoja keittiöön ja olohuoneisiin ja tykkäsin kovasti.Teemana tietenkin kukat....kuinkas muuten!!!
Kuvaus ei kyllä tuo ihan oikeuksiinsa verhoja mutta vähän kuitenkin.Valkoinen on värinä kun seinät on nyt tummemmat joten sopi oikein hyvin.

Kuistin koristeita

Oranssi verhojen mukaan

Kuistin kukat

Keitiön verhot...kukkia....

Olkkarin verhoja..ei oikein näy!

Lähikuva kukista verhossa
 Laitoin myös seinätelineisiin kukat ja ulkoterassiakin ja postilaatikkoa koristelin.Kirjoittelen enemmän kun pyhät on ohi.Kohta meille tulee vieraita ja aletaan syöpöttelemään ja täytekakkua syömään!!!!Nam!

Vanhainkodille kukat juhannusjuhliin

Oman pihan antimia
Laitan tähän kuvan ,kun olin viemässä kukat työpaikalleni.Siinä on yksi iso kukkakori ja neljä isoa kimppua ja neljä ruokasalin pöytiin.Ei tule ihan esille kun kimput on astioissa kuljetusta varten.Toivottavasti tuo hieman juhannuksen taikaa myös vanhuksille.

tiistai 19. kesäkuuta 2012

VUORIKAUNOKKI VAIHTOI VÄRIÄ

Olin aivan yllättynyt kun huomasin ,että yksi vuorikaunokki oli vaihtanut väriä.Tämä on itse kylväytynyt eri puolelle rinnettä ,joten en ole moista ostanut.Täytyy ottaa siemenet talteen,vaikka ei se kyllä aina takaa että olisivat vaaleanpunaisia .Tänään satoi koko päivän ja kaikki kukat ja ruusut on ihan laossa.Onneksi on luvattu poutaa että nousevat taas ylös.Juhannusruusujen ekat kukat jo ovat auenneet...IHANA TUOKSU!!
 Nyt on kaikki hommat puutarhassa tehty ja on aika seurata kasvun ihmettä.Eniten kiinnostaa uudet lajit ,joita olen esikasvattanut.Niistä sitten myöhemmin ,kun ovat kukassa.
Kaunis.....

Pionit ovat aatelisia!!!Ihania

Punastunut Vuorikaunokki

Kukka hieman hennonpi
 Huomenna siivoan ja pesen ikkunat joten ei taida olla aikaa kirjoitella,mutta Torstaina laitan kuvia,kun teen Vanhainkodille kukkakoristeet juhannukseksi.Täytyy tuoda juhlamieltä myös vanhuksille,että voivat haistella kesän tuoksuja.

TUNNELMAKUVIA T:REEN HATANPÄÄN ARBOREUTTUMISTA

Tässä pieni kuvakooste kun kiertelin IHANASSA kukkien paratiisissa.Olin siellä eka kertaa vaikka olen asunutkin Tampereella aiemmin kauan aikaa.Vielä ei kukkaloisto tietenkään ole parhaimmillaan kun on vasta alku kesä,mitä se onkaan heinäkuussa!!!
Ihmeköynnöspuut

Hyvä idea omaan pihaankin

Varmaan yli 2m.korkeita Alppiruusuja


Herkkä väriyhdistelmä


"Minun uusi ystäväni"

Ihania vauvoja
KATSELKAA ja NAUTTIKAA!!!!

maanantai 18. kesäkuuta 2012

SINIVALKOINEN KIMPPU

Innostuin tekemään yhden pienen kimpun sinisistä kukista ,jotka nyt kukkivat.Laitoin vuorikaunokkia,akilleaa,patjarikon kukkia ja erilaisia vihreitä mukaan.On kestänyt hyvin jo 3 pv.maljakossa.
 Olimme koko perheen kanssa hieman lomaretkellä ihan Tampereella......asti.!!Kävimme ensin Hatanpään puistossa ..vau miten ihania kukkia ja pensaita siellä oli.Laitan myöhemmin vähän kuvia sieltä ,että voitte tekin ihailla ja ottaa vinkkejä.
 Meidän piti mennä myös Pajutilalle mutta kaatosade muutti suunnitelmat ja päätimme mennä Ideaparkkiin hieman syömään ja shoppaileen.Oli hyvä idea sillä löysin ihanat verhot olohuoneisiin ja keittiöön.

Lähikuva
 Tämä viikko on pyhitetty kodin ja talon siivoukselle,sillä taitaa tulla juhannus ihan just....

UNIKKO JA HEMPEÄ AKILEA KERA VALKOISTEN KUKKIEN

Tässä Patjarikko aloittaa kukintaansa.Kuten huomaat on aikas ahdasta tässäkin rinteessä
Hopeahärkki kukkii rinteessä
Unikko aloittaa kukintansa kera
syysleimujen..

Eka unikko avannut kukkansa kera syysleimujen




Akilean ihanan herkkä vaaleanpun.väri